Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/turizamp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831
Slapovi Sopotnice – Turistička organizacija Prijepolje
TOPRIJEPOLJE@GMAIL.COM
MENU
Slapovi Sopotnice

Slapovi Sopotnice

Planinsko selo Sopotnica, smešteno na obroncima Jadovnika, sa nadmorskom visinom od 1.200 metara, najpoznatije je po svojim vodopadima. Sopotnica je selo žubornih vrela i slapova koji su sopotanjem niz litice ka ušću u Lim selu i dali ime.

Vodopad visok više od 20 metara koji formira reka Sopotnica glavna je atrakcija u ovom selu udaljenom 17 km od Prijepolja i 317 km od Beograda.

Područje oko reke proglašeno je Uredbom Vlade Republike Srbije Spomenikom prirode „Slapovi Sopotnice“. Osim po vodopadima, ovo jedinstveno podjadovničko selo poznato je i po „sopotničkoj trpezi“ u koju se ubrajaju med, pogače, pite od sira, heljde i zelja, rakije, mlečni proizvodi…

Planinarski dom u ovom selu raspolaže sa 40 ležajeva, a posetioci smeštaj mogu naći i u nekom od domaćinstava koja se bave seoskim turizmom.

Sopotnica je selo koje nikako ne smete zaobići prilikom posete Prijepolju.