Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/turizamp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831
Skokovi u vodu – Memorijal ,,Pajo Potežica” – Turistička organizacija Prijepolje
TOPRIJEPOLJE@GMAIL.COM
MENU
Skokovi u vodu

Skokovi u vodu – Memorijal ,,Pajo Potežica”

Okomita stena, šljunkovito priobalje, mirni tokovi reke Lima i gusti spletovi listopadnih krošnji atributi su plaže u Petrovcu, na kojoj se svakog leta tradicionalno, već 20 godina, održava takmičenje u skokovima u vodu.

Ovu sportsko – rekreativnu manifestaciju afirmisali su stanovnici naselja Staro u Velikoj Župi koji su svojim ambicijama i svesrdnim zalaganjem uspeli da jedno lokalno kupalište pretvore u prestižni sportsko – rekreativni i turistički poligon koji je krupnim slovima upisan u kartu najznačajnijih skakaonica na tlu bivše Jugoslavije.

Skokovi u bistru vodu Lima održavaju se još od 1998. godine i svake godine su sve masovniji, atraktivniji i značajniji kako za Prijepolje tako i za Srbiju. Skokovi su dobili naziv Memorijal Pajo Potežica posle njegove smrti jer je on jedan od najzaslužnijih za njihov nastanak.