Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/turizamp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831
Planinarenje – Turistička organizacija Prijepolje
TOPRIJEPOLJE@GMAIL.COM
MENU

Planinarenje

Planinarsko društvo „Kamena gora“ najaktivnije je u razvoju ovog vida turizma. Spada u red najstarijih i najuspešnijih planinarskih društava u Srbiji. U svom dugogodišnjem radu društvo je u raznim planinarskim disciplinama osvajalo republička i medjunarodna prizanja i nagrade.

U srpskoj ekspediciji koja se 21. maja 2007. godine popela na „krov sveta“ dvojica su bili članovi PD „Kamena Gora“ Dragan Petrić i Ilija Andrejić.  Trenutno broji oko 200 članova medju kojima su neki vrsni sportisti.

U društvu radi više sekcija: planinarska (izletnička), alpinistička, sportsko penjačka, speleološka, orijentaciona, paraglajding, Gorska služba spašavanja i ekološka.

Društvo redovno organizuje državne i medjunarodne ekspedicije, kampove i takmičenja. Svake godine u zadnjoj nedelji jula planinarsko društvo „Kamena Gora“ u saradnji sa sportsko-penjačkim klubom „Vertikal“ iz Beograda organizuje kamp ekstremnih sportova u Sopotnici.

Moramo napomenuti i to da je zahvaljujući ovom planinarskom društvu Prijepolje jedini grad na relaciji Beograd – Nikšić koji ima Gorsku službu spašavanja.