Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/turizamp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831
Lov i ribolov – Turistička organizacija Prijepolje
TOPRIJEPOLJE@GMAIL.COM
MENU

Lov i ribolov

Lovni turizam

Za lovni turizam od značaja je krznata divljač: vuk, divlja svinja, lisica, zec i kuna, kojih ima u šumama Dervente, Jadovnika, Ravne Gore, Pribojne, Crnog Vrha, Jabuke, Babina, Pobijenika, Šerbetovca, Zlatara i Lise i u drugim delovima prijepoljskog kraja. Od pernate divljači na ovom prostoru mogu se naći: jarebice na lokalitetu (Ćupova stena, Vijenac na Jadovniku i Savin lakat), tetreb (Ravna Gora, Pribojna, Crni Vrh i Zlatar) i golub. Grad ima lovački dom i lovačko udruženje sa svojih 19 sekcija i oko 900 lovaca. Lovcima su na raspolaganju dva lovišta:

Lovište „Šerbetovac–Ožalj–Reštevo“, površine 6.529 ha, udaljeno je od Beograda 300 km, uz magistralni pravac Prijepolje–Pljevlja. Lovi se srna, divlja svinja, zec i predatori. Smeštaj lovaca je moguć u lovačkoj kući u okviru samog lovišta. Lovačka kuća raspolaže sa 6 ležaja.

Lovište „Zlatar–Jadovnik–Dubočica“  površine 25.150 ha, udaljeno je od Beograda 280 km, na magistralnom putu Nova Varoš-Sjenica. Lovi se srna, divlja svinja, zec i predatori. Smeštaj lovaca moguć je u lovačkoj kući „Vodena Poljana“, koja je smeštena u okviru samog lovišta. Lovačka kuća raspolaže sa 19 ležaja i 4 apartmana.

Sve informacije o lovnoj sezoni, ceni lovačkih dozvola i dozvoljenom ulovu lovci mogu dobiti od Lovačkog udruženja Prijepolje ili Turističke organizacije Prijepolje.

Ribolovni turizam

Reke Lim, Mileševka, Seljašnica, Sopotnica i jezero Potpeć na Limu pružaju dobre uslove za ribolov. U Limu i jezeru Potpeć ima mladice, lipljana, škobalja, mrene, klena, plotice, krkuše. U Limu kod Prijepolja 1996. godine ulovljen je do sada najveći primerak mladice težak 25 kg. U pritokama Lima, Mileševki, Seljašnici, Dubočici, Gračanici, Seljašnici i Bistrici ima pastrmke. Boravak na rekama prijepoljskog kraja omogućava nezaboravne trenutke i dobar ulov. Sve potrebne informacije mogu se dobiti od Udruženja sportskih ribolovaca „Lim“. Obzirom da postoje idealni uslovi za razvoj sportskog ribolova, svake godine u avgustu organizuje se Kup Prijepolja u sportskom ribolovu. Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Lim“ i Turistička organizacija Prijepolje organizuje ovo takmičenje na ribolovačkoj stazi ispod kafane Port-Said na Potpećkom jezeru, sa željom da ono preraste u jedno od važnijih u kalendaru ribolovačkih takmičenja Srbije a i šire.