Јабука се налази на средини пута између Пријепоља и Пљеваља, на 1.300 метара надморске висине. Пуна је цветних ливада и четинарских шума. Нема ни једног стабла јабуке. Име је добила по томе што су се некада овуда надметали витезови Сандаља Хранића и "кроз прстен јабуку стрељали".

 

Више...

Боравком у пријепољским селима, можете осетити чари нетакнуте природе и традиције.

Пријатна и свежа клима, мириси цветних ливада, реке, мир и тишина, лов и риболов, сплаварење, кајакаштво, алпинизам, планинарење, купање, шетња, спорт, забава, здрава храна, гостопримство људи значајни су комплекси туристичких мотива за развој сеоског туризма.

Више...

Подно планине Озрен, на близу 1.500 метара надморске висине, свило је своје гнездо Тичије поље. Ово место, 12 километара удаљено од Бродарева, представља живи етнографски музеј. Као да је на почетку 21. века нико из маште за оним што је некада давно била – стварност.

 

Више...

Јужно од Златара, између долина Лима, Милешевке и Међанске реке, налази се планина Јадовник. У процесуирању је проглашење подручја "Озрен- Јадовник" пределом изузетних одлика.

Више...

Сопотница се налази у југозападном делу Србије. Удаљена је око 315 км од Београда и 17 км југоисточно од Пријепоља. Налази се на око 1000 метара надморске висине. У изворишном делу река прави небројене мање водопаде са којих се вода сакупља у три већа тока. Водопади који од њих настају најатрактивнији су, а високи су преко 20 метара.

 

Више...

МИЛЕШЕВСКИ КРАЈ

Манастир Милешева (споменик културе од изузетног значаја)

„Ништа што је Ђото створио не може се поредити са лепотом Анђела из српске краљевске задужбине, манастира Милешеве“ - Артур Еванс 1883. год.

Више...

Камена Гора је најлепше село у пријепољској општини, на надморској висини од 800 до 1496 метара. Удаљено је од града двадесетак километара. У процесуирању је проглашење Камене Горе пределом изузетних одлика.

Више...

У близини граничног прелаза између Србије и Црне Горе, а у плодној долини Гостунске реке, смештено је село Гостун. Тик уз магистрални пут, коритом реке "трасиран" је пут који води у оазу мира. Тај мир не ремете, већ оплемењују, чекетала воденице поточаре и обиласци остатка Јуковића куле. Са блиским окружењем – Лимом, кањоном Дубочице и манастиром Куманица, Гостун представља примамљиву туристичку дестинацију.

Више...

Пријепољски крај је пун разноликих природних лепота и реткости; од планина које су богате шумама, потоцима, пашњацима, лековитим биљем, преко речних долина, кањона, пећина, извора слатке и минералне воде, предивних пејзажа, до творевина људског рада и времена.

 

Више...