Акција за Пријепоље у цвећу подстакнута је идејом оплемењивња и улепшавања стамбених и јавних простора у Пријепољу са циљем подизања свести грађана о заштити животне средине и квалитету живота у уређеним просторима. Такмичи се у категоријима: најлепше уређен балкон и најлепше уређено двориште.

 

Више...

Туристичко-спортска манифестација се одржава сваке године у августу месецу .Манифестација се одржава на најлепшој Лимској плажи – Петровац на Лиму , која је удаљена око 10 километара од Пријепоља.

Више...

Фестивал одржава се у оквиру дечје недеље, првог викенда октобра. Гости на фестивалу су деца И њихови учитељи из Пожеге, Бање Врујци, Осечине, Ужица, као И представници куће БИГЗ из Београда и Загреба.

Више...

Јуна 2000-те године у склопу својих активности „ПСК“ (Планинарско- скијашки клуб Коловрат) организовао је прво сплаварење на Лиму од Плава до Пријепоља у трајању од четири дана. Прва етапа: Плав - Беране, друга етапа: Беране - Бијело Поље и трећа етапа: Бијело Поље -Пријепоље. Регата се одржавала од 16 до 18 јуна.

Више...

Обзиром да имамо идеалне услове, најлепшу реку, изузетан географски положај, организован је Куп Пријепоља у спортском риболову, са жељом да ово традиционално такмичење прерасте у риболовачки центар спортског такмичења на карти Србије а касније и шире. Општинска организација спортских риболоваца „Лим“ у сарадњи са Туристичком организацијом Пријепоље организује ово такмичење на риболовачкој стази испод кафане Порт – Саид на Потпећком језеру.

Више...

Први мај

„Комаранска кошија“ је наставак некадашњих сватовских трка коња које су пролазиле овим крајевима водећи младу, а најбржи добијали дарове. Кошија окупља хиљаде грађана околних градова са севера Црне Горе и Босне и Херцеговине и најављује нове садржаје.

 

Више...

Један од оснивача и првих такмичара Параглајдинг клуба „Бели Анђео“ из Пријепоља, био је Драгослав Дивац. Он је у свом спорту за кратко време постигао врхунске резултате. Као да му је Бог подарио висине , од сопствене 2 метра, личног рекорда у скоку у вис 2,12 метара, рекорда МОСИ игара од 2,02 метра па до преко три хиљаде летова параглајдером, пленио је окружењем а противнике „натерао“ да га цене и поштују.

 

Више...

Смотра изворног стваралаштва балканских народа одржава се на селу Јабуци у непосредној близини Пријепоља. Учесници долазе из Бугарске, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Програм фестивала чине песме (посебно старо традиционално полифоно певање диафоног типа), као и други облици вокалног извођења заступљени у традицијама народа са подручја земаља одакле извођачи долазе, инструментална свирка на различитим типовима традиционалних инструмената, игре, плесови, обредни обичаји.

Више...

Промотивно-продајна изложба "Мед је лек за дуг век" одржава се сваке године у Пријепољу, уз подршку општине Пријепоље, Туристичке организације Пријепоље и донатора, а изложбу организује Удружење пчелара општине Пријепоље.

Више...

Колонија је симпозијалног карактера и највише времена уметници проводе у обиласку  културно-историјских знаменитости  овог краја као што су: манастири Сопоћани, Ђурђеви ступови, Петрова црква (Нови Пазар), Свети Никола (Прибојска бања), Свете Тројице и Велика џамија (Пљевља), Куманица, Давидовица, Милешева где уметници и проводе највише времена (испред фреске Белог Анђела и Светог Саве)

Више...

На обалама река Лима и Милешевке гостима нуди атрактивно сплаварење Лимом, узбудљиву клисуру Милешевке. Наше реке Лим и Милешевка су водени жиг Пријепоља. Тај жиг је покренуо и оверава манифестацију „Лимски дарови“ која граду доноси и јединствену пријепољску зетовијаду, Лимски котлић, пријепољску регату, турнир у бич волеју.

Више...