Музеј у Пријепољу основан је 1990. године са комплексном музејском збирком, у чијем саставу су: Музеј пионира и омладине Југославије на Јабуци, код Пријепоља, Кућа Јусуфагића и Кућа Веселичића.

Постоји неколико изузетно добрих кањона на простору општине Пријепоље. Најлепши су кањон Милешевке и Дубочице. Стазу у кањону реке Милешевке, Планинарски Клуб ''Камена Гора'' је маркирао и могу га посећивати туристи, али због тежине стазе и безбедности туриста нужно је ангажовати планинарског водича.

Више...

Река Лим настаје у подножју Проклетија као отока из прелепог Плавског језера на 999 метара надморске висине. Њена највећа клисура је између Добракова и Бродарева. Тече дужином  од 174 км и протиче кроз Плав, Андријевицу, Беране, Бијело Поље, Пријепоље, Прибој и Рудо. У подножју Медвеђе свој пут завршава као притока Дрине.

Више...

На простору општине Пријепоље постоји велики број спелеолошких објеката занимљивих за истраживање. Најлепша је свакако Куртова јама. У Пријепољу нема уређених пећина за посете туриста. За све информације обратити се  Туристичкој организацији Пријепоља и Планинарском Клубу  ''Камена Гора''.

Више...

Камповање је краћи боравак у природи, током кога кампери одлазе ван цивилизације. Најчешће се користе шатори, камп - приколице или само вреће за спавање. Камповање је као рекреативна активност постала популарна у 20. веку, а свој континуитет наставља и даље.

 

Више...

У алпским земљама Европе, половином деведесетих година, алпинисти којима је специјалност била пењање сувих стена техником слободног пењања (free climbing, где није дозвољено коришћење пењачке опреме за напредовање, већ она служи само за осигурање у случају пада), почели су развијати нову дисциплину која је убрзо добила назив "спортско пењање".

Више...

Бициклизам је један од спортова који ангажује највећи број мишића нашег тела. Планински бициклизам је спорт у коме се бициклом вози преко тзв. „offroad“, односно путева као што су шуме, брда, планине, колски путеви, паркови, пољане. За то се може користити планински бицикл или хибридни бицикл. Заједничко свим брдским бициклима су широке гуме са крампонима, широке и ојачане цеви рама и суспензија на предњој виљушци.

Више...

Параглајдинг је један од најмлађих ваздухопловних спортова и један од најлакших и најједноставнијих начина да остварите свој сан о летењу. Овај спорт се интезивно развија и шири у последњих петнаест година и све више узима маха у спортском ваздухопловству и оутдоор активностима.

Више...

Ако волите шетњу по природи, Пријепоље је право место за вас. Нуди више локација за шетњу, на којима можете упознати и друге благодети овог краја. Приуштите себи одмор од градске буке и смога и уживајте у чистом ваздуху, прелепој природи.

 

Више...

За ловни туризам од значаја је крзната дивљач: вук, дивља свиња, лисица, зец и куна, којих има у шумама Дервенте, Јадовника, Равне Горе, Прибојене, Црног Врха, Јабуке, Бабина, Побјеника, Шербетовца, Златара и Лисе. Од пернате дивљачи познате су: јеребице на локалитету (Ћупова стена, Вијенац на Јадовнику, Савин Лакат), Тетреб (Равна Гора, Прибојна, Црни Врх и Златар), Голуб (гривњаш)  у средњем висинском појасу.

Више...