Планинарски Дом- Сопотница

Налази се на јужној страни планине Јадовник поред магистралног пута и железничке пруге Београд-Бар на 12-том км.од Пријепоља ка Бијелом Пољу.

 

Смештајни капацитети:

  • Број апартмана: 7
  • Надморска висина: 1.000м
  • Место: Сопотница, Пријепоље
  • Број лежаја: 40

 

До Дома се стиже путничким аутомобилом и аутобусом путем који се редовно одржава. Дом се налази на надморској висини од 1000 мнв. Планинарски Дом је у власништву Планинарског Друштва “Камена Гора” из Пријепоља и представља идеално место за планинаре и све љубитеље природе.

Због изузетних терена у непосредној близини дома Планинарски Савез Србије редовно одржава школе за своје чланство стим у вези уредјено је више терена за обуку (Планинарских водича, спасилаца, спелеолога, алпиниста и оријентациста). Шири простор око Дома је еколошки чист и здрав и стављен је по заштиту као споменик природе од изузетног значаја Прве категорије под именом “Слапови Сопотнице”.

Уредбом владе Републике Србије старање је поверено планинарском друштву “Камена гора” из Пријепоља. Планинарење: од Дома креће око 80 км. маркираних планинарских стаза у више праваца. Најатрактивније су ка највишем врху планине Јадовник, Катунић (1733 мнв) у дужини од 14 км и стаза до Манастира Милешева кроз кањон реке Милешевке у дужини од 23 км.

Капацитет Планинарског Дома је 40 лежајева у 7 соба. Дневни боравак са огњиштем има капацитет од 100 места. Отворен је викендима и по потреби планинара. За организоване групе радимо рафтинг на Лиму и разне излете по договору.

sopotnica1