Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:11

19. СКОКОВИ У ВОДУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Плажа Петровац у недељу, 17. јула угостила је мајсторе скакаонице на ”Меморијалу Пајо Потежица”. Учесници Светске лиге оправдали су улогу фаворита, али ипак нису успели да скину са трона вишеструког првака Петровца, Борка МИладиновића.

Ужичанин је по седми пут подигао победнички пехар, Данцу Џимију Анредсену припало је сребрено одличје, а Немац  Кристијан Вурст освојио је треће место.

На скоковима у воду учествовало је 25 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Немачке и Данске. Спортисти су вештину показали у две квалификационе серије скоковима слободног стила, а најбољих десет присутне су одушевили атрактивним скоковима у финалној серији. Са 16 метара високе скакаонице и ове године надметала се Београђанка Лана Марковић.

Неповољни временски услови нису омели верне посетиоце да уживају у јединственој лепоти “виртоуза висина”. И то каквих виртоуза. Неприкосновеном владару Петровца, Борку Миладиновићу ово је било 113 такмичење, у којима је 61 пут тријумфовао, 25 пута освојио сребрену медаљу, а 9 пута био трећи на победничком постољу. У Пријепоље је дошао као првак скакаонице у Крагујевцу.

Другопласирани Џими Андерсен је двоструки шампион Данске и вицешампион Европског шамипоната у скоковима. Освајач бронзане медаље на Петровцу, Кристијан Вурст вишеструки је освајач скакаонице у Марибору и победник Крагујевца 2015. године. Учесници из иностранства надметали су се на бројним европским и светским такмичењима на којима су заузели високе позиције.

Организатори 19. “Меморијала Пајо Потежица” су Туристичка организација, Спортски савез Пријепоља и Организациони одбор, а спонзори скокова су Клик Пот и ИДИ Нинчић д.о.о. Скакаоница на Петровцу је непосредно након такмичења у Крагујевцу и Ужицу била полигон за најбоље спортисте и последња станица на јединственој турнеји скакача у Србији.

Прочитано 1085 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница